Cultura presenta 'Lorca en Nueva York' amb Alberto San Juan y La Banda a Castelló i Peñíscola

3/03/2023 - 

CASTELLÓ. Cultura de la Generalitat, per mitjà de l'Institut Valencià de Cultura, presenta aquest cap de setmana 'Lorca en Nueva York' amb Alberto San Juan i La Banda. Dissabte, 4 de març a les 20.00, tindrà lloc la representació a l'Auditori de Castelló, i diumenge, 5 de març a les 19.00, al Palau de Congressos de Peñíscola.

"La programació d'aquest cap de setmana ens porta a Castelló dos grans actors reconeguts pels seus treballs, com ara Alberto San Juan i Eduard Fernández", ha destacat el delegat territorial de l'IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha afegit que "amb 'Lorca en Nueva York' veurem un magnífic Alberto San Juan recitant i mantenint viu el llegat del gran Federico García Lorca". Ribes ha valorat positivament el fet de poder programar l'espectacle tant a Castelló com a Peníscola, cosa que "reafirma la nostra aposta i voluntat de portar la cultura de qualitat a tots els nostres espais".

L'espectacle que presenten Alberto San Juan y La Banda reprodueix el text—prosa i poesia— que Federico García Lorca va pronunciar en una conferència recital que va donar el 1930 a la Residencia de Señoritas de Madrid. Aquella trobada amb el públic, de fa quasi un segle, manté una llum plenament actual. "Un sistema econòmic cruel al qual prompte caldrà tallar el coll", així és com es referia Lorca al capitalisme en la trobada.

Allí va presentar el seu llibre 'Poeta en Nueva York' i va contar les seues "impressions líriques" després d'un any de vida a la ciutat, on va ser testimoni del crac del 29, la major crisi global de la societat capitalista prèvia a la que es va esdevindre en 2008 i en la qual hui, d'alguna manera, hi seguim atrapats.

Les entrades per a aquest espectacle tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònica de l'IVC. 

Ple al Teatre Principal per 'Todas las canciones de amor'

El Teatre Principal de Castelló acull aquest diumenge 5 de març a les 19.00 hores la representació de 'Todas las canciones de amor' amb l'actor Eduard Fernández.

Només queden unes poques entrades a la venda per a una representació en què veurem un dels més reputats actors, Eduard Fernández, que interpreta una dona, una mare, que va dedicar la seua vida a cuidar dels altres, a fer els llits, doblegar els llençols, cuinar, fregar, agranar, estimar i callar. L'obra dirigida per Andrés Lima, amb text de Santiago Loza, és una reflexió emocional d'una dona al final d'un camí.

Una obra dramàtica i amb comèdia, amb una malaltia com l'alzhèimer en el rerefons de la història interpretada per Fernández. Una història contada des d'una cuina on l'actor pintarà els records, els amors, el marit, el fill i, tal com diu el títol de l'obra, totes les cançons d'amor a la vida d'aquesta dona.
Noticias relacionadas

next