11, 12 i 13 de maig

El Mercat de Cultura Infantil d'Orpesa presenta les activitats de 2023

30/03/2023 - 

CASTELLÓ. La quarta edició del Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa torna el proper mes de maig, més concretament els dies 11, 12 i 13 de maig. La cita busca de nou ser agent vertebrador dins el sector de la indústria cultural per a xiquets i xiquetes d’entre 0 i 13 anys. A més, aquest any la cultura de proximitat és el eix central de la programació artística, amb propostes musicals i teatrals específicament dissenyades per als més menuts. Per altra banda, la trobada també servirà per a crear un espai de debat entre els professionals del sector amb l’objectiu de generar sinergies.

El mercat és una iniciativa impulsada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament i l’empresa Metrònom, amb la col·laboració de Diputació de Castelló i les àrees de Cultura, Educació i Turisme de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, destaca la programació professional que inclou xerrades, speeds i conferències, així com espectacles artístics dirigits tant als agents culturals com al públic general.

La part professional es donarà a conèixer més endavant per posar en contacte artistes, empreses productores i programadors i incentivar així les contractacions. Completa la programació el cinema per a escolars el 11 de maig amb la projecció de Binti, una youtuber sense fronteres, de Frederike Migom. A la sessió de cinema participaran les dues escoles de la població: CEIP La Mediterrània i CEIP Deán Martí. Així mateix, el mercat  es completarà amb una Fira del Llibre i la Il·lustració i tallers de manualitats i zones d’esplai. El centre de la localitat serà el punt neuràlgic d’espectacles i activitats.

Cartell artístic

En aquesta nova edició destaca la combinació de diferents disciplines culturals: els castellonencs Trobadorets actuaran presentant el seu nou disc, Tira-li, on les cançons són una barreja dels temes tradicionals de la música familiar en valencià i d'èxits del repertori del grup; El Triangulista porta el seu espectacle Plas-Tic-Tic!, una producció de LaCasaCalba i del Teatre del Raval de Gandia. En aquesta proposta musical i teatral El Triangulista i el seu falcó recullen plàstics pel món mentre descobreixen perquè el món està sord.

Els Rockin’Xics, d’Splai Teatre venen a donar-li un toc de rock al Mercat amb el seu espectacle, un homenatge a la ràdio, als guateques i als temps de la moda ye-yé; Cantem és el nom de l’espectacle que, com ja és tradició, oferiran la Unió Musical d’Orpesa i el Combo de l’Escola de Música Metrònom; Mr Fem i Femenauters formen un grup de música d’Espai de Rock, una banda dedicada a la transmissió de la música popular: fusió de les cançons de sempre amb música moderna, aportant un toc de frescura per a que els més menuts i menudes disfruten la gana.

Jazzejant amb menuts és una proposta del col·lectiu de músics Sedajazz per apropar als més menuts al jazz a través d’un show dissenyat específicament per a ells, amb l’objectiu que ballen, riguen, escolten, es relaxen, compartisquen i facen seua l'experiència, sentint-se protagonistes. Dins d’una perspectiva més teatral, destaca l’espectacle Contes Contats, de Món d’Animació.


Noticias relacionadas

next