Hoy es 8 de junio y se habla de

V Jornada Vigilancer

Empreses ceràmiques 'conflueixen' a l'UJI per intercanviar mecanismes de resiliència

9/03/2023 - 

CASTELLÓ. Més de 150 persones han assistit aquest dijous a la V Jornada Vigilancer,  'Confluències', que s'ha celebrat aquest matí al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló. David Cabedo, vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica de l'UJI, ha obert l'acte destacant la importància de la cooperació universitat-empresa. 

Per la seua banda, Ximo Huguet, diputat de Promoció Ceràmica de la Diputació de Castelló, que dona suport al projecte, qui ha destacat el compromís ferm de la Diputació de Castelló amb el sector ceràmic promovent diferents iniciatives com Vigilancer i moltes altres; el vicepresident primer del Consell Rector de l'Associació d'Investigació de les Indústries Ceràmiques (AICE), Miguel Nicolás, que ha posat en valor la labor de l'ITC-AICE com a punt de suport per al creixement i la innovació en el sector ceràmic, i el responsable de Vigilancer en l'Institut de Tecnologia Ceràmica, Vicente Lázaro, que ha donat pas a aquesta cinquena edició de la jornada.

En una conjuntura tan complexa com la que travessa el sector ceràmic, han «confluït» precisament en el Paranimf de l'UJI representants d'empreses, l'experiència de les quals ha aportat un gran valor. En aquesta edició, Vigilancer ha dut a terme una trobada intersectorial en el qual mostrar casos d'èxit, nous models de negoci i aportacions que tenen a veure amb la resiliència sectorial.

'Reinventar-se cada dia'

Després de l'obertura, Javier Jiménez, director general en Lanzadera, ha iniciat la jornada amb la ponència 'Reinventar-se cada dia', i a continuació, Pablo Aguirre, CEO d'Estudi Cactus, ho ha fet sobre 'La digitalització de processos analògics: camí a l'eficiència'.

Després d'una pausa-café ha arribat el torn de Luz Lozano, gerent de producte i màrqueting de Tau Ceràmica, qui ha posat l'accent sobre: «El valor de les persones», seguida de Marcos J. Lacruz, CEO en NRG Investment, que ha parlat sobre «Silicon Valen» i l'oportunitat de reindustrialització europea. Per a acabar, el soci fundador d'Iter Consultores i conferenciant, Emilio Duró, ha oferit una intervenció motivacional titulada «No val rendir-se».

Les persones assistents han mostrat un gran interés en totes aquestes aportacions que l'equip de Vigilancer ha triat per a, precisament en temps convulsos com els que viu el sector ceràmic actualment, poder aportar les vivències i situacions que han travessat i travessen altres sectors i tindre així una referència des dels seus punts de vista i les seues actituds davant l'adversitat.


Noticias relacionadas

next