oberta la convocatòria

La 26ª Convocatòria de Dansa de Castelló cita a ballarins i ballarines de tota Espanya 

1/12/2022 - 

CASTELLÓ. L'Associació Terpsicore ha llançat les bases de la Convocatòria Nacional de Dansa que arriba a la seua 26ª edició els pròxims dies 20 i 21 de maig de 2023 al Teatre Principal, amb 8.000 premis en guardons i estades professionals a companyies i entitats oficials de tota Espanya i mitja Europa. La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha acompanyat en la presentació a la presidenta de l’associació, Gabriela Foschi, juntament amb el gerent de la Fundació Dávalos Fletcher, José Vicente Ramón; i el gerent de la Fundació Caixa Castelló, Leopoldo Monfort. 

La regidora de Cultura ha destacat que “el Premi Ciutat de Castelló de Dansa i la Convocatòria Nacional de Dansa s’han convertit en pol d’atracció a Castelló de talent de la dansa a nivell nacional i ha aconseguit sumar sinèrgies amb tot el sector professional d’ací i de fora; a Castelló neixen moltes carreres professionals d’èxit, com ja s’ha comprobat amb joves que van començar a Castelló i ara estan en companyies de mig món”. 

La Convocatòria Nacional de Danza en la seua 26ª edició compta amb un Premi Fundació Dávalos Fletcher de 4.000 euros, i quatre premis Ciutat de Castelló de 1.000 euros per a cadascuna de les especialitats, clàssic, contemporani, espanyol i flamenc. Aquestos guardons, molt reconeguts a nivell nacional i per companyies professionals de mitja Europa, tenen, a més, com a alicient la selecció d'estades en centres i companyies professionals de prestigi de tota Espanya i altres païssos d’Europa i la presència de jurats experts i professionals.

Després dels més de 60 vídeos rebuts en la seua passada edició, provinents de conservatoris i escoles de Barcelona, Mataró, Tarragona, Saragosa, Madrid, València, Ribarroja i Alacant, l'organització espera una “ampla participació” de ballarins de nacionalitat o residència acreditada a Espanya, amb formació professional en dansa clàssica, contemporànea, espanyola o flamenc, segons s'anticipa a les bases, que no estiguen contractats en cap companyia, i amb edats entre els 16 i 22 anys.  

El plaç de presentació de candidatures finalitza l'1 de març i aquest any de nou es farà on line, mitjançant el correu electrònic convocatorianacionaldanzacs@gmail.com. Caldrà aportar fitxa tècnica, currículo, i documentació personal, així com un vídeo en MP4 de tres variacions diferents de fins a tres minuts.  La presel.lecció la farà una comissió local amb professionals de la dansa, el teatre, la música i/o els mitjans de comunicació el proper mes d’abril. Les ballarines i ballarins sel·leccionats participaran en la semifinal el dissabte 20 de maig al Teatre Principal, que acollirà la final i la 30ª Gal·la del Dia Internacional de la Dansa el diumenge 21 de març.  Les bases es poden consultar a les principals webs de dansa nacionals, com www.dansa.es.  

El certamen compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, la Diputació Provincial, l’Institut Valencià de Cultura, la Fundació Dávalos Fletcher, Facsa i la Fundació Caixa Castelló, a més del suport de l’Instituto Nacional de Artes Escénicas y de la Música del Ministeri de Cultura, la Compañía Nacional de Danza, el Ballet Nacional de España, l’Institut del Teatre i la Diputació de Barcelona. 

Noticias relacionadas

next