dedicat al negoci musical 

La Fira Trovam exporta el talent valencià al Mercat de Música Viva de Vic

15/09/2022 - 

CASTELLÓ. La Fira Valenciana de la Música Trovam - Pro Weekend participa en la 34ª edició del Mercat de Música Viva de Vic, un dels esdeveniments professionals més importants de l’Estat dedicat al negoci musical i que es desenvolupa entre el 14 i el 17 de setembre.

Durant les jornades s’han programat diverses presentacions de projectes, reunions institucionals i trobades amb agents del sector per a donar visibilitat a la indústria musical valenciana i dinamitzar la integració d’aquesta en els circuits estatals. En aquest sentit, la 10a edició de la Fira Trovam, que tindrà lloc entre el 2 i el 5 de novembre a Castelló de la Plana, s’ha presentat en el món professional del Mercat, juntament amb les actuacions dels músics valencians Joe Pask i Aina Palmer.

Cal destacar que dos grups valencians més, el conjunt de reggae Auxili i la formació de rap Pupil·les, també formen part de la programació del Mercat de Música Viva de Vic. Els primers presentaran el seu nou treball, Guaret, el divendres 16 de setembre en l’escenari El Sucre Estrella Damm, un dels més multitudinaris de l’esdeveniment. D’altra banda, Pupil·les actuaran el dissabte 17 a la Plaça Major Goufone amb el seu àlbum més recent, Tot i res, davall del braç.

La col·laboració entre la Fira Trovam i el Mercat de Vic fa anys que es desenvolupa gràcies als acords que anualment s’estableixen entre les dues entitats, però enguany es veu reforçada gràcies al suport de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i la Federació Valenciana de la Indústria Musical (FEVIM).

Aquesta cooperació ja va donar els primers fruits en 2022 durant la segona edició de la Fira Hispano-Lusitana de la Indústria Musical (FHLIM) celebrada a Zamora el passat mes de març. En aquest esdeveniment, es va participar en diversos debats del sector i es va comptar amb un concert del músic valencià Òscar Briz. En les pròximes setmanes, aquestes accions de promoció i difusió s’expandiran a la Fira B! de les Illes Balears, la Fira Mediterrània de Manresa i el BIME de Bilbao. Són les convocatòries més rellevants de l’Estat espanyol, punt de trobada del món musical professional.

En tots aquests esdeveniments es comptarà amb actuacions de destacades bandes valencianes i tindran lloc presentacions d’activitats. En aquest sentit, les associacions professionals i les institucions de la Comunitat Valenciana segueixen les mateixes línies de treball que en altres territoris, especialment en l’àmbit internacional, s’estan treballant des de fa dècades.

next