concert a l'auditori

La gira internacional de la violinista Midori arriba a Castelló

28/04/2023 - 

CASTELLÓ. L’Auditori de Castelló presenta aquest dilluns 1 de maig, a les 19.30 hores, l’orquestra Franz Schubert Filharmonia, amb la prestigiosa violinista japonesa Midori com a solista. L’artista té una trajectòria única que ha traspassat els límits tradicionals a través del seu impuls implacable per explorar i construir connexions entre la música i l’experiència humana.

Ha actuat, entre moltes altres, amb les orquestres simfòniques de Londres, Chicago, Boston o San Francisco o les filharmòniques de Berlín, Viena o Nova York. Midori va nàixer a Osaka, Japó, i va mostrar una forta aptitud per a la música a una edat primerenca. El 1982, el director Zubin Mehta va convidar la Midori d’11 anys a actuar amb la Filharmònica de Nova York en el concert anual de la vigília de Cap d’Any de l’orquestra. Des d’aleshores, la seua trajectòria està reconeguda internacionalment.

Per la seua part, la Franz Schubert Filharmonia ha gaudit des dels seus inicis d’una gran rebuda per part del públic, tant per la seua qualitat artística com per la rellevància dels seus programes, i manté la direcció de Tomàs Grau. Ha actuat en sales com el Palau de la Música Catalana o el Gran Teatre del Liceu, i ha fet gires de concerts a Alemanya, Suïssa o la República Txeca.

El programa d’aquest dilluns a l’Auditori de Castelló està format pel ‘Concert per a violí i orquestra, op. 35’ de Txaikovski i la ‘Simfonia núm. 3, op. 90’ de Brahms.

Noticias relacionadas

next