Empresas desde el interior | Cota-Zero ha gestionat projectes en vora 40 localitats

Les Coves de Vinromà dissenya espais per a viure i compartir amb consciència rural

22/01/2023 - 

CASTELLÓ. De vegades, les aventures empresarials encetades al medi rural estan vinculades, d'una manera o l'altra, a l'estima pel territori i també, perquè no dir-ho, als orígens. I són, per a moltes de les persones que s'atreveixen a intentar-ho, una manera de fugir de conceptes com estrés, pressió o ansietat, però no per falta d'exigència i dedicació, sinó per la qualitat de vida que concedeix el món rural als seus habitants. En els darrers anys, molt són els projectes o iniciatives que s'han activat des de l'Administració i des de diferents col·lectius per a donar suport a les persones que volen posar en marxa el seu projecte vital a la ruralitat, encara que algunes propostes estan actives des de fa més d'una dècada.

Eixe és el cas de l'empresa Cota-Zero Tècnica i Construcció Integrada, que presta els seus serveis des de les Coves de Vinromà ara fa ja 15 anys. Els germans Óscar i César Villalonga i Fabián Barreda són els tres socis que van posar en marxa aquesta firma, un estudi de project and construction manager que ofereix un servei integral a les persones i empreses que volen mamprendre la construcció o reforma d'un habitatge o edifici. 

"Ens agrada molt el poble i cada nit hem de veure el campanar", afirma Óscar Villalonga. Tota una declaració d'intencions dels responsables de l'empresa, creada per dos arquitectes tècnics i un informàtic diplomat en relacions laborals i que a poc a poc ha anat ampliant l'equip de treball amb interioristes i decoradors i també col·labora amb gabinets d'advocats, despatxos d'enginyers, topògrafs i fotògrafs per oferir un servei complet.

Habitatges i edificis personalitzats

"Nosaltres dissenyem habitatges i edificis personalitzats al gust del client, però ens diferenciem en el fet que fem un procés d'acompanyament total, ja que el client no s'ha de preocupar per cap qüestió perquè som nosaltres els que ens posem en contacte en tots els proveïdors i, el més important, ens adaptem al que vol el client i els calculem el cost total del projecte i els treballs de construcció" assenyala Óscar. L'empresa va obrir l'any 2008, el mateix que va esclatar la crisi provocada pel boom immobiliari. No obstant això, "nosaltres mai hem parat de treballar, no ens ha faltat la feina", assegura Óscar.

El boca-orella ha funcionat molt bé des que van començar a treballar en un pis xicotet a Les Coves i "és el principal mètode de promoció que tenim en l'actualitat, encara que també volem començar a donar-li una empenta a les xarxes socials", explica Óscar. Ara ja tenen seu i tenda pròpia que els permet donar a conéixer millor la seua manera de treballar, un projecte que han pogut consolidar gràcies als Fons Leader i que van obrir en 2021. 

Durant la seua trajectòria han sigut els artífexs de projectes com la remodelació de l'Hotel Prado III, l'ampliació del restaurant Eden o el disseny dels apartaments El Cañar, tots ells a Peníscola, o la reforma d'un centre educatiu a Alfafar (València) però la seua tasca principal ha sigut el disseny de projectes i la reforma d'habitatges unifamiliars a Les Coves de Vinromà o pobles propers com Albocàsser, Cabanes, Sant Mateu, Benassal, Culla, Morella, Rossell o Vall d'Alba, així com a localitats com Castelló, Benicarló, Vinaròs o Benicàssim. En total, han sigut vora 40 les poblacions en les quals han treballat.

Equip i filosofia de 'kilòmetre 0'

En l'actualitat ja són 9 persones les que integren l'equip de Cota-Zero Tècnica i Construcció Integrada, ja que durant aquests quinze anys s'han incorporat arquitectes, interioristes, administratives i comercials de Les Coves, Cabanes, Rossell i Benicarló. "Tenim clar que les persones que formen part de l'equip de treball han de ser de la zona, perquè també és una manera d'intentar lluitar contra la despoblació que pateixen molts pobles i defendre el món rural"

Una màxima que els gestors de la firma apliquen també a l'hora d'executar els seus projectes, ja que sempre intenten treballar amb professionals del poble on s'executa l'obra, com per exemple els electricistes o lampistes.

La filosofia d'implantar l'empresa en el poble on van néixer la mantenen avui en dia i també tenen clar que "llevat d'excepcions, el nostre àmbit de treball està en uns 50 kilòmetres a la rodona", assegura Óscar, "ja que ací tenim les mateixes oportunitats que a una ciutat i tenim una millor qualitat de vida per a nosaltres i les nostres famílies".

Noticias relacionadas

next