AMB TEBAR I EL FLAUTA SOLISTA SALVADOR MARTÍNEZ 

L'Orquesta de València visita de nou Castelló

13/12/2022 - 

CASTELLÓ. L’Orquestra de València visita de nou Castelló per a interpretar, sota la direcció del seu director principal associat, Ramón Tebar, i amb el flauta solista Salvador Martínez, un programa amb obres de Rimski-Kórsakov, Leornard Bersntein i Modest Músorgski. D’esta manera, la formació simfònica valenciana torna a l’Auditori de la capital de la Plana, este dijous, a les 19.30 hores, amb este concert fruit de l’acord institucional amb l’Institut Valencià de Cultura.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat el fet que “hem volgut continuar esta col·laboració institucional, per acostar l’Orquestra de València de nou al públic melòman de Castelló, que sempre la rep d'una manera molt càlida, valorant la seua qualitat i el repertori que li proposa”.

En este programa destaca Halil. Nocturn per a flauta, orquestra de corda i percussió del compositor nord-americà Leonard Bersntein. Es tracta d’una obra dedicada al jove flautista Yadin Tannenbaum, mort en la guerra de Yom Kippur, que està repleta de textures denses, processos tonals i els relatius al  timbre que en el seu conjunt denuncien la desraó de les guerres. Una composició que serà interpretada pel flauta solista de la mateixa formació, Salvador Martínez. En este sentit, Tello ha afegit que “tenim excel·lents músiques i músics en la nostra orquestra i sempre procurem que quan visitem unes altres ciutats, siguen solistes del programa i una garantia d’èxit interpretatiu”.

La resta del programa està format per l’Obertura de la gran Pasqua russa, op. 36, un dels tres grans poemes simfònics de Niccolai Rimski-Kórsakov, junt amb Sheherezade i el Capritx espanyol, així com el cèlebre Quadres d’una exposició de Modest Musorgski. La partitura va ser escrita per a piano, i va ser Maurice Ravel qui la va orquestrar magistralment en la versió que podrà escoltar el públic de Castelló.

El director del Palau, Vicent Ros, ha volgut incidir en el paper dels solistes de l’Orquestra de València que “es mesuren constantment amb els artistes internacionals que figuren en el nostre abonament, amb un resultat artístic que no pot ser millor, i és per això que hem potenciat estos últims anys la seua presència en la nostra programació”. 

Salvador Martínez és flauta solista de l'Orquestra de València i professor adjunt de la càtedra de flauta de l'Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid. Guardonat en diverses ocasions, obté el primer premi en els concursos de la Societat Bach de Madrid i Joventuts Musicals d'Espanya. Ha sigut flauta solista de l'Orquestra 'Ciutat de Granada' i Orquestra 'Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya'. Ha treballat amb directors com Mehta, Sanderling, Fedoseyev, Gergiev, Herbig, Traub, Tebar o Plasson, entre altres. Toca habitualment amb flauta Muramatsu 14k i amb la seua Moritz Max Mönnig, flauta de fusta de banús construïda a principis del segle XX.

Noticias relacionadas

next