amb el solista de trompa Santiago Pla

L'Orquestra de València viatja a Castelló amb la música de Strauss i Alexander Borodín

17/11/2021 - 

CASTELLÓ. L'Orquestra de València visita este divendres l'Auditori de Castelló per a interpretar, a les 19.30 hores, i sota la direcció del seu director principal associat, Ramón Tebar, l'obertura de ‘El baró gitano’ de Johann Strauss, el tardor romàntic Concert per a trompa i orquestra núm. 1 de Richard Strauss, que serà interpretat pel trompa solista de la mateixa Orquestra, Santiago Pla, així com la Simfonia núm. 2 del compositor rus Alexander Borodín.

Este concert suposa la quarta visita de l’Orquestra a la capital de la Plana des de gener de 2020, i respon a una nova col·laboració entre el Palau de la Música i l’Institut Valencià de Cultura, que segons la presidenta del Palau, Gloria Tello, “està tenint molt bons resultats y ha estat molt positiva, tant per la resposta del públic com pel nivell interpretatiu dels tres concerts programats”. En este sentit, Tello ha afegit que “estem demostrant que la col·laboració i el treball institucional conjunt, són elements absolutament profitosos per tal d’acostar la música i la cultura a altres llocs de la nostra terra”.

En el concert a Castelló, el públic podrà escoltar el concert per a trompa d’un Richard Strauss molt jove, el primer dels dos que va compondre, ple de romanticisme tardà i de molta força, amb un estil molt influenciat per Richard Wagner. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat respecte al músic que ho tocarà, Santiago Pla, que “ha triat una de les pàgines per a este instrument més tècniques del repertori”, que evidencia “la qualitat i el compromís dels nostres solistes, ja que este concert porta al solista a desplegar tots els seus recursos interpretatius, tècnics i musicals”.

Per a concloure este concert, s’interpretarà la Simfonia núm. 2 del compositor eslau Alexander Borodín. “Es  tracta d’una de les simfonies favorites del gran públic, molt melòdica, rítmica i amb un fort caràcter rus, que conté fragments pensats originalment per a la seua òpera ‘El Príncep Igor’”.

Santiago Pla va iniciar la seua carrera professional com a trompa solista a l'edat de disset anys, quan va guanyar esta posició a l’Orquesta de Córdoba. Va romandre allí fins l’any 2000, any que va ingressar en l'Orquestra de València. Ha estat convidat per a tocar amb altres formacions orquestrals, com són la Swedish Chamber Orchestra, la Nordwestdeutsche Philharmonie, l’Orquesta Sinfónica de Madrid, l’Orquesta de Granada, l’Orquesta del Principado de Asturias, l’Orquesta de Castilla y León, entre d'altres. En la temporada 2017/18 va unir-se a la plantilla del Theater Regensburg, sent trompa principal de la Philharmonisches Orchester Regensburg.


Noticias relacionadas

next