Orgull de genealogia... amb 'tornà' a Castàlia

23/02/2023 - 

CASTELLÓ. Diu el Pregó de la Magdalena que anar de romeria el tercer diumenge de quaresma "no és tan sols anar de festa, és deure que manifesta, orgull de genealogia". Eixe orgull de pertinença a la ciutat, enguany, es vorà complementat, a l'hora de la tornà de la Romeria de les Canyes, per una visita a Castàlia per a tot aquell aficionat albinegre que així ho desitge. 

El motiu és que la Real Federación Española de Fútbol ha rebutjat la sol·licitud del CD Castellón per a disputar el partit contra l'Alcoyano el divendres 10 de març, el dia abans de l'inici de les festes fundacionals de la ciutat. 

Informes policials inclosos

El club orellut va demanar en el seu dia avançar el xoc davant el CD Alcoyano, previst en un principi per al diumenge dia 12 a les sis de la vesprada, al divendres dia 10. Per a reforçar eixa sol·licitud, el club va presentar un informe de la Policía Nacional en que es demanava que el partit no coincidira amb els actes festius de dissabte ni de diumenge per a disposar de suficients efectius policials amb que garantir la seguretat a l'Estadi Castàlia. També l'empresa que s'encarrega de la seguretat al coliseu albinegre va adjuntar altre informe.

Però la RFEF, en base al que va fer l'any anterior contra el Linense, i perquè en Primera Federació els partits es juguen "dissabte o diumenge", va desestimar eixa demanda i el passat 17 de febrer va fixar el partit a les 17.00 hores de dissabte 11, coincidint amb el Pregó de la Magdalena. 

Tornada a l'inici

Davant eixa decissió, el CD Castellón va recòrrer i va tornar a sol·licitar l'avançament per a divendres. Però el Comité Nacional de Segona Instància ha desestimat este dimecres el recurs... i torna a programar el partit a l'hora fixada inicialment. Amb això, el Castellón-Alcoyano es disputarà el dia gran de les Festes de la Magdalena, enguany diumenge 12, a les 18.00 hores. Els aficionats albinegres hauran de fer, d'esta manera, parada a Castalia en la tornà a la ciutat després de visitar la Magdalena. 

next