Festival Internacional de Titelles

Portsxinel·la comença a preparar la seua setena edició animat per la gran acceptació als Ports

13/05/2022 - 

CASTELLÓ. El passat 24 d'abril es va tancar la sisena edició del Festival Internacional de Titelles Portsxinel·la. El ‘Sexenni’ d'aquest festival que tantes alegries ha proporcionat a artistes, organitzadors i, principalment, als habitants de la comarca dels Ports, que es veuen inclosos dins d'un esdeveniment cultural consolidat i que permet combinar al turisme amb l'art a través del teatre de titelles. En aquest 2022 s'ha tornat a les dates naturals del festival, les festivitats de Pasqua, la qual cosa permet desestacionalizar l'activitat turística, centrada principalment en dates estivals. I a penes finalitzat, des d'Eclíptica d’Art ja es pensa en l'edició de 2023, la setena, amb l'objectiu de continuar oferint una mostra cultural d'alt nivell que convida a la interacció entre els participants.


Una vegada conclòs aquest calendari desenvolupat entre l'11 i el 24 d'abril, queda la satisfacció de veure les cares d'alegria dels participants tant en l'escenari com enfront d'ell. Els artistes, il·lusionats, contents de compartir experiències amb companys i amb el públic en una comarca plena de meravelles naturals, d'exquisida gastronomia, productes artesans i monuments. Les cares de sorpresa del públic i els seus comentaris encoratjadors són la millor recompensa.


Han sigut catorze els pobles de la comarca dels Ports que han albergat els espectacles de gran nivell protagonitzats per tretze companyies procedents de Galícia, Castelló, Itàlia, Mèxic, Portugal, Colòmbia, Catalunya i l'Argentina. En total, 28 actuacions i dues activitats paral·leles en les localitats de Morella, Vilafranca, el Forcall, Cinctorres, Olocau del Rei, la Todolella, Portell de Morella, Palanques, Villores, Sorita, La Mata, Castell de Cabres, Vallibona i Herbers.

El poble de Cinctorres va facilitar la pernoctació en el seu alberg La Roca Parda, un agraïment per part de l'organització que s'estén al restaurant El Guerrer de la Todolella i al Xiringuito de Cinctorres. L'organització agraeix la labor de tot l'equip tècnic, ajuntaments, Institut Valencià de Cultura, DIputació de Castelló, Electra del Maestrat, Mancomunitat dels Ports i diverses empreses privades de la comarca dels Ports. I un agraïment especial al nombrós públic assistent, tant els habitants dels pobles com als visitants, que és l'objectiu final de tot aquest treball.

Noticias relacionadas

next