suposa el llançament del programa d'activitats en innovació i emprenedoria per al nou curs 

L'UJI reuneix més de 300 estudiants en la segona edició del Dia de la Persona Emprenedora

5/10/2023 - 

CASTELLÓ. La segona edició del «Dia de la Persona Emprenedora» ha reunit més de 300 estudiants a la sala d'actes de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I. La jornada suposa el llançament oficial del programa d'activitats en innovació i emprenedoria per al curs 2023-2024 que s'organitzen des del Vicerectorat d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica. El vicerector, David Cabedo, ha inaugurat la jornada, i en la taula li ha acompanyat Marisa Flor, directora d'innovació i emprenedoria de l'UJI.

En la seua intervenció, David Cabedo ha destacat «la importància d'adquirir competències emprenedores per a un adequat desenvolupament de la carrera professional». Segons ha subratllat, «els estudiants de la Universitat i, en general, tota la comunitat universitària, pot adquirir aquestes competències a través dels programes en els quals s'estructura l'itinerari emprenedor UJI. Itinerari que, gestionat de manera coordinada per la Càtedra INCREA i per Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de l'UJI, comprén activitats que van des d'una formació inicial en competències emprenedores fins a accions específiques de suport a la creació d'empreses».

Per part seua, Marisa Flor ha exposat que «des de la Universitat Jaume I s'ajuda a l'estudiantat perquè desenvolupe competències d'emprenedoria transversals, possibilitant l'emprenedoria per a crear valor en allò social, econòmic i cultural». També ha afegit que «des de l'UJI s'impulsen els programes: UJILab Innovació, UJI Challenge, Aula Emprén i UJIStartup». Flor també ha destacat la iniciativa UJIStartup, programa de creació d'empreses dirigit a la comunitat universitària (alumni, estudiantat, professorat i personal d'administració i serveis), que actualment té la inscripció oberta de la setena edició fins al 25 d'octubre.

La jornada ha comptat amb la participació de dos emprenedors d'èxit, antics estudiants de la Universitat, i que en l'actualitat estan al capdavant de sengles empreses: David Berbel (Momoven) i Alfredo Cebrián (Cuatroochenta).

David Berbel (Momoven)

David Berbel, CEO i cofundador de Momoven, és enginyer mecànic i Màster in Management per la Universitat Jaume I. Va ser director del projecte UJI Electric Racing Team en la seua primera edició, en el qual es va dissenyar i va fabricar una moto elèctrica per a competir en la competició internacional Motostudent. 

A més, va treballar durant dos anys en el circuit de MotorLand Aragó exercint el rol de director d'operacions durant les competicions de MotoGp i Superbikes. En 2019 va fundar Momoven al costat del seu soci i amic Pablo Carceller, i des de llavors estan revolucionant el sector de les dues rodes a Espanya.

Berbel ha ressaltat que «el moment clau a l'hora d'emprendre és apostar pel projecte. En el meu cas, vaig deixar el treball en el circuit de MotorLand, i vam decidir centrar-nos en Momoven. Actualment, tenim tres botigues físiques a Espanya i estem plantejant-nos la internacionalització».

Alfredo Cebrián (Cuatroochenta)

Alfredo Cebrián és llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Jaume I i Màster en Business Intelligence per OBS Business School. Va fundar Cuatroochenta en 2011 al costat de Sergio Aguado a Espaitec, després d'haver dirigit R&MK, spin-off de la Universitat Jaume I, dedicada a la investigació de mercats. En l'actualitat és conseller delegat i CEO de Cuatroochenta, empresa tecnològica que desenvolupa solucions de programari cloud i ciberseguretat per a empreses i institucions a Espanya i Llatinoamèrica.

Cebrián ha destacat que «allò important en emprendre és pensar en moviment. En el meu cas, no tenia vocació, la qual cosa pot portar a la paràlisi d'imaginar-lo, però per a trencar aquesta dinàmica, cal pensar en moviment, i Cuatroochenta és la conjunció de pensar en moviment i conéixer gent».

En la part final de la sessió, els assistents han tingut l'oportunitat de dialogar amb els emprenedors. El «Dia de la Persona Emprenedora» és una iniciativa que compta amb el suport de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana. 

Noticias relacionadas

next