Fins al 13 de febrer al Museu de Belles Arts

Una exposició mostra les troballes prehistòriques de l'Edat de Ferro a l'Alt Millars

17/12/2021 - 

CASTELLÓ. El Museu de Belles arts acull des d'aquest divendres i fins al 13 de febrer l'exposició El ferro antic en l'Alt Millars. El oppidum dels morrons i el seu territori, una demostració dels materials recuperats durant els treballs d'excavació en els diversos jaciments. La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha sigut l'encarregada d'inaugurar l'exposició. 

El Servei d'Arqueologia de la Diputació ha dut a terme un projecte d'investigació en el jaciment dels Morrons dins d'un estudi més ampli del territori de l'Alt Millars i l'Alt Palància, a partir del qual s'han excavat altres jaciments com és el cas del Calvari de Montán, i s'ha prospectat arqueològicament diferents termes municipals. Concretament en Els Morrons s'ha vingut actuant des del 2008, tancant-se el projecte aquest any 2021, tot això amb la col·laboració de l'Ajuntament i d'Aigües de Corts.

En la inauguració, Sanz ha agraït el treball que ha realitzat el servei d'arqueologia de la institució i ha subratllat la importància de "continuar treballant per a aproximar a la ciutadania l'estructura urbanística , la cultura material i la base econòmica que ens permet conéixer l'entorn natural que embolicava al poblat".

Sobre aquest tema, Sanz ha afirmat que des de la Diputació "s'ha dut a terme una important tasca de consolidació i restauració de les estructures arquitectòniques que s'han tret a la llum en les diverses campanyes d'excavació, perquè tant valuós patrimoni arqueològic es conserve per a generacions futures".

El jaciment arqueològic dels Morrons és un poblat fortificat que té els seus orígens a principis del segle VIII a. C., i és abandonat en el primer terç del segle VII a. C., segurament de manera violenta. Pertany per tant a un moment cultural d'inicis de l'Edat del Ferro, amb possibles orígens en el moment anterior del Bronze Final.

Noticias relacionadas

next