el proper 8 de juny

Plantada de figures, cultura popular o cercavila: Cabanes ultima la XXIV Trobada de Bèsties de Foc

31/05/2024 - 

CASTELLÓ. El proper 8 de juny 2024 l’associació Botafocs organitza, conjuntament amb l’Ajuntament de Cabanes i l’Agrupació del Bestiari la XXIV Trobada de Bèsties de Foc, a la Plaça dels Hostals de Cabanes i carrers dels voltants, amb el suport de la Diputació i la Generalitat Valenciana, a més d’altres entitats.

Fins ara aquesta activitat s’havia desenvolupat a la ciutat de Castelló de la Plana, amb gran èxit de participació de públic de totes les edats. En la present edició, pel suport econòmic dels altres organitzadors, la voluntat de donar a conèixer els nostres elements festius arreu de les nostres comarques, etc. ha provocat que s’hagi decidit anar a la citada localitat de la Plana Alta.

Aquest any es contarà amb la presència de noves entitats de Vila-real, La Vilavella, Terrateig, Alboraia, Cervera, Cabanes, Vinaròs i Falset , a més de la participació del bestiari de Botafocs, de Castelló de la Plana (Drac, Víbria, i Bestiari Infantil) com a amfitrions de la diada. Es tracta de la trobada de bestiari "més nombrosa" de totes les que es realitzen a a les comarques d’Alacant, Valencià i Castelló i la més antiga.

Programació

Els actes s‘inicaran a les 17 hores amb la plantada de les figures de les entitats participants, a la Plaça Major, per a poder guadir de les mateixes tranquilament pel públic visitant, amb mostres musicals. Seguidament presentació i lliurament de records, a les 18.15 els tocs de la cultura popular. A les 18.30 cercavila sense foc dels gegants, cabuts i bestiari, acompanyats pels seus músics. A les 19.15 el ball de les figures i les enceses de pirotècnia del bestiari. Cloenda a les 20h amb un remat pirotècnic.

Noticias relacionadas