Castelló rep a ballarins i ballarines de tot el país en la 25ª Convocatòria Nacional de Dansa

18/05/2022 - 

CASTELLÓ. Castelló serà aquest cap de setmana la capital de la dansa amb la celebració de la Convocatòria Nacional de Dansa Premis Ciutat de Castelló i Premi a la Interpretació Fundació Dávalos Fletcher al Teatre Principal. Dissabte, 24 joves ballarins i ballarines de entre 60 aspirants procedents de Madrid, Barcelona, Saragossa, Tarragona, Granada, Bilbao, Alacant i València competiran per un lloc a la final, que es celebrarà diumenge, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa. Nou ho faran en la especialitat de clàssica, sis de contemporània, cinc d’espanyola i quatre de flamenca.

Aquest any, la cita retrà homenatge a la ballarina i coreògrafa Patsy Kuppe-Mat, que va arropar la iniciativa des dels seus inicis, i que va faltar el passat mes de febrer.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha assenyalat que “aquesta convocatòria s’ha convertit en les seues 25 edicions en pol d’atracció de talent de la dansa a nivell nacional i ha aconseguit sumar sinergies amb tot el sector professional, d’ací i de fora, en busca de nous valors, alguns dels quals ja estan en primera línea professional després de l’empenta del premi o de les estades”. 

Als premis de 4.000 euros a la Interpretació i de 1.000 euros en cada una de les quatre categories de la final, es sumen les nombroses beques i estades que any rere any han convertit la Convocatòria Nacional de Dansa de Castelló en epicentre de la dansa cada mes de maig. Aquest 2022, hi ha un ample ventall de companyies, escoles i associacions col·laboradors valencians i d’arreu d’Espanya, a més de les internacionals, on destaquen la francesa Cie. Delattre, dirigida por Stéphen Delattre; i l’Alejandro Lara Dance Project, a més de les converses ja iniciades per a futures convocatòries de la Borona Arts Entertainment (EEUU).

Aquest any, el jurat estarà, de nou, composat per primeres figures i referents com Eva López Crevillén, Maribel Gallardo, Manuel Segovia, Joan Crespo, Lidón Patiño i Elena Llopis, a més d’Isaac Montllor, ballarí i adjunt a la direcció artística de la Companyia Nacional de Dansa.

A més dels semifinalistes, ambdues jornades comptaran amb la presència d’alumnes i professionals, en una nova oportunitat de gaudir de la dansa a Castelló. Dissabte, participarà l’alumnat del Conservatori Professional de Dansa de València, el Conservatori Professional de Dansa de Riba-roja i la Jove Companyia de Dansa Gerard Collins.

Per a la Gala del Dia Internacional de la Dansa, la clàssica estarà present amb el pas a dos de ‘El lago de los cisnes’ amb Alejandra Horjacada i Marc Riera de JacBallet, una companyia que es va obrint camí dirigida per José Antonio Checa; Carol Isach y Adrián Ros aportaran l’estil contemporani amb una peça de creació pròpia de la ballarina; mentre que Gonzalo Díaz, director de caraBdanza, reposarà per a l’ocasió una peça coreografiada per Patsy Kuppe Matt per al Ballet de Zaragoza, companyia que la va interpretar a la mateixa gala el 2002. La dansa espanyola estarà present gràcies a Ibérica de Danza, dirigida per Violeta Ruiz i Manuel Segovia en el seu 30é aniversari. 

Organitzat per l’Associació Terpsicore, l'esdeveniment compta en la seua 25ª edició amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, la Diputació Provincial, l’Institut Valencià de Cultura, la Fundació Dávalos Fletcher, Facsa i la Fundació Caixa Castelló, la Convocatòria Nacional de Dansa, a més del suport de l’Instituto Nacional de Artes Escénicas y de la Música del Ministeri de Cultura, la Compañía Nacional de Danza, el Ballet Nacional de España, l’Institut del Teatre i la Diputació de Barcelona.

Noticias relacionadas

next