es tractaran temes com ‘Programar sense perdre la voluntat de transgredir'

La fira Pro Weekend invita a professionals de la música a debatre i conéixer noves bandes

28/09/2023 - 

CASTELLÓ. La novena edició de la fira Pro Weekend reunirà a Castelló a professionals de la música de diferents països que treballen en els terrenys del management, organització de concerts i festivals o estan a l'última en l'aplicació de les noves tecnologies. Entre els dies 18 i 22 d'octubre d'aquest 2023 s'encarregaran de protagonitzar xarrades i impartir tallers, a més d'assistir a showcases i concerts de música en viu. Els seus objectius: ensenyar des de la seua experiència i, al mateix temps, descobrir valors emergents.

Durant aquestes cinc jornades contactaran de manera directa amb grups i solistes que cerquen oportunitats per a continuar avançant en les seues respectives carreres. Aquestes activitats s'integren en l'apartat professional de la fira Pro Weekend, per al qual s'ha disposat un abonament de 35 euros que permet assistir a tota la part teòrica més les actuacions de les bandes incloses en la programació per a públic en general (passes a 30 euros o l'opció d'entrades de dia per 20 euros). Pot adquirir-se a través de la web oficial: proweekendfest.com

En actes que només estaran oberts a públic amb abonament professional es tractaran temes com ‘Programar sense perdre la voluntat de transgredir’, ‘The African Music’, ‘Com aprofitar al màxim un showcase’, exposició de projectes com Creative Europe, Acción Cultural Española-Programa PICE i Record in Iceland, s'intentarà resoldre qüestions com ‘S'acosta una nova generació. Què cerca?’, ‘Igualtat de gènere en la indústria musical’, ‘Noves tecnologies’, ‘Com trobar la correcta agència de booking’ o Què és què en el món de la música?, entre altres. Aquestes activitats es desenvoluparan en Nudo Beach, Because i ECO Les Aules, on també s'oferirà música en viu, el mateix que a La Bohèmia. Donat l'origen internacional de diversos dels ponents, les xarrades es desenvoluparan en anglès, amb les corresponents traduccions.

La novetat principal d'aquesta novena edició de Pro Weekend és la posada en marxa d'una App que permetrà establir contacte abans, durant i després de la fira entre músics i professionals, de manera que tinguen una via de diàleg senzilla. A més, la fira disposa de la web oficial per a conèixer tots els detalls d'aquesta trobada a celebrar entre el 17 i el 22 d'octubre.

El llistat de professionals que prendran la paraula en la jornada del dijous 19 inclou a Boyan Pinter, fundador de Spike-Bulgarian Music Showcase i integrant de l'equip de booking i producció de Glastonbury Festival; Juanjo Clausell (La Mar de Cultures, Almassonora i ECO Les Aules), Robert Ngoun (Beutara), Diana Hopeson (Music2deal), Peter Astedt (director del festival Future Echoes, de Norköping/Suècia), Inna Lytovka (directora de projectes de Music Export Ukraine/Hpgnososis), Gerarld Lambert (descobridor de talents en Arker, Bèlgica), Vaidas Stackevicius (CEO en MP3 Agency/What’s Next in Music, Lituània), Frane Tomasic (We Move Music, de Croàcia) i Teresa Tena (Europe Direct Castellón).

El divendres 20 participaran Junior E. Esemuede (Eventix, de Barcelona), Richy Muirhead (productor d'esdeveniments a través de Pitch Scotland), Karma Berlensen (Fuga, del Regne Unit), Aitor Nova (manager de Nueva Costa, de Galícia/Madrid), Connie Rose (Partisan Records, de Londres/Regne Unit), Misia Furtak (Artist/Chapter Director Keychange/Music Declares Emergency Poland), Díljeet Bhachu (Musicians Union/Scottish Women in Music), Marta Pallarés (cap de premsa de Primavera Sound, de Barcelona), Laifur Björnsson (Record in Iceland), Cristian Larrosa (CEO i fundador de Larrosa Music Group), José Luis Zagazeta (Barcelona Music Tech Hub/Sonosuite), Jeff Bacon (Daft Springer/73Barrios, de Barcelona), Alex Lacher (Ampire), Bernardo Queirós (Music consultant, de Portugal), Julian Löwe (cofundador i CEO de Neubau, d'Hamburg(Alemanya), Yan Mangels (Tour promoter, booking FKP Scorpio, d'Hamburg/Alemanya) i Marcos García (fundació de l'agència de management i producció Ayuken, de Madrid).

En la jornada del dissabte 21 tindrà especial protagonisme la Berklee University, en la matinal a celebrar en ECO Les Aules, on també tindrà lloc una xarrada per a reconèixer les diferents figures i funcions dins del món de la música, amb participació de Marta Martínez (fundadora de la companyia de management Bedmar Music, de Londres/Regne Unit), Roy Lidstone (CEO de A&G Sync, de Regne Unit), András Brodogi (Other/The State61 Conspirancy, de Portugal), Peter Astedt (Director del festival Future Echoes, de Norköping/Suècia) i Jule Konrad (FMLY, del Regne Unit).

El cartell de música en directe ja ha sigut anunciat i pot consultar-se en les xarxes oficials de Pro Weekend. En total són 35 grups i solistes de 19 països, inclosos set dins del denominat CS Talent.

La fira Pro Weekend compta amb les col·laboracions de l'Ajuntament de Castelló, Generalitat Valenciana, Sempre Teua La Nostra Llengua, Institut Valencià de Cultura, Diputació Provincial de Castelló, Acció Cultural Espanyola, Mediterranew Musix, Inaem, Fòrum Cultural d'Àustria, Why Portugal, We Move Music Croatia, Marshall Live Agency, Larrosa, Basik, Iceland Music, Grönland, Beutara i CS Talent.

Noticias relacionadas

next