Onda presenta l'agenda escolar amb una temàtica centrada en la recuperació del lèxic valencià

6/09/2023 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament d'Onda repartirà a l'alumnat de Primària i Secundària, durant l'inici del nou curs escolar, la nova agenda escolar. Aquesta ha sigut producte de l'enginy i creativitat de joves onders que, amb gran cura, han creat els seus dissenys.

Com a novetat, en aquesta edició destaquen les definicions que adornen les seues pàgines, totes relacionades amb la promoció i recuperació de paraules valencianes que no s'utilitzen amb freqüència o que estan en perill de desaparéixer. 

Aquesta iniciativa segueix la línia de l'Agència de Promoció del Valencià, que regularment publica una ‘paraula de la setmana’ en la pàgina web de l'Ajuntament i en les pantalles públiques.

Seguint la tradició, cada any l'alumnat d'un col·legi de la ciutat és l'encarregat de realitzar els dibuixos i, en aquesta ocasió, han sigut els i les alumnes de sisé de Primària del Col·legi Baltasar Rull. Pel que fa a la portada, té l'honor de veure el seu dibuix plasmat la jove, Amira Tijani, sent finalistes Estela Gimeno i Abir Sadouk.

Sobre aquest tema, la regidora d'Educació i Formació, María Ojeda, ha destacat el treball dels xiquets i xiquetes, així com la utilitat d'aquesta eina de planificació: “La nova agenda escolar reflecteix l'esforç i la creativitat dels nostres joves. Continuarem treballant per a enriquir l'Educació a Onda i brindar als nostres estudiants eines per al seu desenvolupament acadèmic".

De la mateixa manera que els tres anys anteriors, per als alumnes de 1r i 2n de Primària s’ha preparat una agenda adaptada a les necessitats de la seua edat. 

Noticias relacionadas

next