Podem-EU aposta per l'Oficina de l'Energia i el Pla Barris per a una ciutat "verda i social"

10/02/2023 - 

CASTELLÓ. Podem-Esquerra Unida Castelló posa en valor la seua gestió en l'Acord de Fadrell per a impulsar un Castelló més verd i social amb el desenvolupament de dues fites claus per a la ciutat, com la creació de l'Oficina de l'Energia i la inversió del Pla Barris de rehabilitació

"El treball de les nostres regidories ha sigut essencial per a desenvolupar des de pràcticament zero dues estructures administratives com a Transició Ecològica i Habitatge i reforçar les polítiques que milloren la qualitat de vida de la ciutat i que atenguen la població que més necessita l'ajuda de l'Administració Pública", ha destacat la portaveu de Podem Castelló, Marisol Barceló.

"Podem-Esquerra Unida ha sigut fonamental per a ampliar la cobertura en l'accés a l’habitatge i potenciar el full de ruta que faça front al canvi climàtic. La nostra prioritat són les persones, i per a això treballem per a ampliar drets, reforçar els serveis públics i espentar a l’Acord de Fadrell a dur a terme polítiques ecologistes, feministes i inclusives", ha afirmat, per part seua, la coordinadora local d'Esquerra Unida Castelló, Silvia Peris.

Podem-Esquerra Unida subratlla que gràcies a la gestió de la Regidoria d'Habitatge, Castelló s'ha convertit en el municipi de la Comunitat Valenciana que més fons rep del Pla Barris d'ajudes a la rehabilitació. La capital de la Plana destinarà en quatre anys 17 milions per a rehabilitar cinc grups residencials vulnerables amb 594 habitatges. "Una programa que posa de manifest que la nostra prioritat és atendre la majoria social de la ciutat, sobretot, a les persones que més ho necessiten".

D'altra banda, la coalició d'esquerres ressalta que la seua presència en Transició Ecològica ha consolidat "la brúixola verda" a Castelló i ha posat "els fonaments per a convertir en irreversibles les polítiques ecologistes".  Com a mostra, destaca la recent posada en marxa de l'Oficina de l'Energia, un espai d'assessorament gratuït dirigit a les llars per a ajudar a reduir la factura de la llum i gas fins a un 30%, fer front a la pobresa energètica i adaptar a la ciutat als reptes del canvi climàtica. 


Noticias relacionadas

next