la cita acull també l'acte d'obertura del curs de l'escola de doctorat

L’UJI investeix com a doctor honoris causa al catedràtic de comunicació Santos Zunzunegui

17/11/2023 - 

CASTELLÓ. El Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló acull el dimarts 21 de novembre de 2023, a les 11 hores, l’acte d’obertura del curs 2023-2024 de l’Escola de Doctorat, amb la investidura del grau de doctor honoris causa a Santos Zunzunegui Díez i dels nous doctors i doctores, i la projecció de la memòria del curs 2022-2023.

La concessió del grau de doctor honoris causa al professor Santos Zunzunegui, referent inqüestionable en la formació crítica en l’àmbit de la teoria de la imatge, de la narrativa audiovisual i de la teoria i història del cinema i dels mitjans audiovisuals; ha sigut a proposta del Departament de Ciències de la Comunicació. El catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat de l’UJI, Javier Marzal, actuarà com a padrí.

Santos Zunzunegui és catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Facultat de Ciències Socials i de la Comunicació en la Universitat del País Basc (UPV-EHU), de la que ha sigut degà. A més, ha sigut professor convidat en la Universitat de París 3-Sorbonne Nouvelle, l’École Normale Supérieure de París, la Université de Genève, la Università degli Studi di Siena, la Université Louis Lumière Lyon 2 i de la School of Communication de la University of Idaho als Estats Units, entre d’altres.

Exemple en el camp de la imatge i el cinema

La prolixa i intensa activitat investigadora del professor Santos Zunzunegui constitueix un exemple a seguir per a les noves generacions d'investigadors en el camp de la teoria i anàlisi de la imatge i història del cinema. Les seues obres són una referència d'obligat coneixement per a tots aquells que es dediquen a l'estudi de les imatges.

Cal destacar també el seu profund compromís no sols amb l'estudi acadèmic de la imatge i del cinema, en particular, sinó també amb la crítica de cinema que ha desenvolupat durant més de quatre dècades, en periòdics i en revistes especialitzades de crítica cinematogràfica.

Per últim, l’obra i el treball de Santos Zunzunegui ha marcat clarament la trajectòria acadèmica del grup d'investigació ItacaUJI, dirigit per Javier Marzal. A més, ha participat en diversos congressos internacionals organitzats per aquest grup d'investigació, ha format part en diversos tribunals de tesis, de tribunals d'oposició i en publicacions editades o coordinades pel grup d'investigació.

Noticias relacionadas

next