Hoy es 25 de julio

Aquest dijous 6 d'abril a les 20:00 hores

Borriana rep l'Orfeó Universitari de València amb un rèquiem alemany de Johannes Brahms 

5/04/2023 - 

CASTELLÓ. L'Orfeó Universitari de València presentarà aquest Dijous Sant, 6 d'abril, la composició Ein deutsches Requiem (un rèquiem alemany), del compositor Johannes Brahms, al Teatre Payà de Borriana.

L'Ajuntament de Borriana, a través de la Regidoria de Cultura, aposta per un gran concert en la festivitat de Setmana Santa amb l'objectiu de promoure activitats durant la setmana religiosa més important de l’any.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que es tracta “d’una oportunitat única” per a assistir a un concert d'aquesta categoria”, i espera que el Teatre Payà s'òmpliga d'amants de la música; “Borriana té una tradició musical molt sòlida i en són moltes les persones que gaudiran d'un concert com aquest, i per això esperem una gran acollida”.

El concert serà a les 20h i les entrades estan a la venda en el web. També es poden adquirir de forma presencial en Buraudio (l'Escorredor, 58), dimarts de 10h a 13h i dimecres i dijous de 17h a 19h. 

És la primera vegada en els seus 76 anys d'història que l'Orfeó interpreta aquesta obra, i és per això que es tracta d’una oportunitat única per a assistir a la interpretació d'aquesta magnífica composició que serà executada per l'OUV amb la soprano Belén Roig, el baríton Francisco García Fernández, els pianos de Paula Tamarit i Juan Camilo Reyes, i Sergio Izquierdo als tambors, tots sota la direcció de Francesc Valldecabres.

En aquesta ocasió, l'Orfeó ha treballat en col·laboració amb la directora colombiana María del Mar Goyes Rojas, directora d'Hochschule für Musik und Tanz Köln i alumna del màster en direcció d'orquestra en Projecte Mozart.

Orfeó Universitari de València

L'Orfeó Universitari de València és una associació coral intergeneracional i intercultural vinculada a la Universitat de València. Fundat el 1947, és la formació coral universitària més antiga d'Espanya i un dels motors principals de la cultura valenciana, perquè considera que la música és un poderós mitjà per a la transformació de la societat.
L'orfeó està format per estudiants, graduats i professors de la Universitat de València i, des dels inicis, també de la Universitat Politècnica de València.

El prestigi i la qualitat de l'Orfeó Universitari de València són indiscutibles, com a mostra, ha obtingut el primer premi en totes les edicions del Concurs Nacional de Cors Universitaris, ha sigut seleccionat entre els millors del món i ha participat en festivals internacionals de cors universitaris celebrats pertot arreu del món.

La seua programació és molt variada i nombrosa, i ha oferit concerts per diversos països d'Europa i Àsia. També compta amb nombrosos enregistraments de música coral del molt diversos estils.

Rèquiem de Brahms

El Rèquiem de Brahms és una composició per a soprano, baríton, cor i orquestra. Es tracta d'una meditació sobre la vida i la mort, fet a partir de textos bíblics, que es va estrenar de manera completa en 1869 a Leipzig. Posteriorment, va ser interpretada per tot Europa i va ser l'obra que va elevar la categoria de Brahms com a compositor i gràcies a ella va començar a ser considerat un compositor important.

Es tracta d'un híbrid entre la cantata i l'oratori, en què la sensibilitat està molt pròxima a la misericòrdia, la compassió i l'optimisme, cosa que l'allunya del rèquiem en el sentit litúrgic, així com de la Missa de difunts o d'una intenció sacra.


Noticias relacionadas

next