amplia la seua cobertura a diversos tipus de càncer i incorpora a 40 nous pacients

Una càtedra d'activitat física i oncologia de l'UJI suma noves línies d'investigació sobre el càncer

22/09/2023 - 

CASTELLÓ. La Càtedra d'Activitat Física i Oncologia 'Fundació José Soriano Ramos' ha iniciat la seua activitat per al nou curs en el qual incorpora als seus projectes tres noves línies d'investigació vinculades al càncer de pulmó, al de pròstata i als càncers de còlon i ginecològic, així com també els nous programes d'adherència. Amb això des de la càtedra s'espera ampliar la cobertura a tots els pacients oncològics de la província més enllà de les pacients amb càncer de mama que ja es beneficiaven dels seus programes en el curs anterior.

Aquest nou curs destaca la presència de moment d'aproximadament 40 pacients nous, homes i dones, que s'incorporen a algun dels projectes d'investigació i que a partir d'octubre participaran regularment en els programes d'exercici físic desenvolupats en les instal·lacions de la Universitat Jaume I, en les de la seu de Vila-real o les de Borriana, fruit del recent conveni signat amb aquest municipi.

Aquestes novetats s'han donat a conéixer en les reunions informatives celebrades recentment per a explicar a les i els pacients els diferents programes d'exercici físic que es desenvoluparan des de la càtedra en aquest nou curs, així com la dinàmica de treball i organització.

En aquest sentit, el director de la càtedra, Eladio Joaquín Collado Boira, va aprofitar l'ocasió per a presentar la nova estructura organitzativa de la Càtedra, mentre que, María Elena García Roca, coordinadora dels Programes d'Exercici Físic i subdirectora d'aquesta, va parlar de totes les activitats que es posen en marxa amb el nou curs acadèmic explicant quins són els projectes d'investigació vinculats a aquests.

Les reunions, que es van realitzar en horari de matí i vesprada i amb una assistència de més de 160 pacients entre totes dues convocatòries, també va servir de retrobament després de les vacances d'estiu entre moltes de les persones integrants vinculades a la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia 'Fundació José Soriano Ramos'.

Noticias relacionadas

next