destina prop de 8 milions a despeses de personal 

Nules aprova un pressupost de més de 16 milions: invertirà en residus, transport i polígons industrials

10/06/2024 - 

CASTELLÓ. L’Ajuntament de Nules aprovarà aquesta vesprada el pressupost per a l’exercici 2024 amb un import total de 16.105.035,91 euros, del qual l’alcalde, David García,  el regidor d’Hisenda, Guillermo Latorre, el portaveu del grup municipal PSOE, Adrián Sorribes, i la portaveu del grup municipal Més Nules, Rosa Ventura, tots ells membres de l’equip de govern han presentat hui els detalls i han coincidit a assenyalar que “és un pressupost responsable i acord a les necessitats actuals del municipi”.

De manera que, es destina un total de 7.996.120,00 euros al capítol I per a despeses de personal per a fer front a l’ increment salarial de l’Estat, així mateix el capítol II compta amb una important quantitat, amb 6.016.546,94 euros, que es destinarà a l’activitat diària del consistori, i que contempla la revaloració dels preus de la recollida de residus, alumenat públic i transport. A més, com a novetat al capítol II es creen dos partides independents per a tindre així fons propis com ara les anomenades “Neteja de sèquies” i “Jardins”.

A més, es destina més d’un milió d’euros a inversions entre les quals destaca la millora dels polígons industrials Cardanelles, La Mina i Polar. I també es contemplen en aquest exercici les obres de peatonalització i millora de la plaça de Frai Asensi Nebot;  l’asfaltat i pavimentació de camins rurals amb 110.000 euros; també hi haurà actuacions al camp de futbol amb el canvi de la gespa i la instal·lació de calefacció als vestuaris; o la digitalització dels comptadors de l’aigua; o la millora també del clavegueram, entre d’altres. Des de l’equip de govern s’assenyala, a més, que en aquest exercici s’han actualitzat diferents ordenances fiscals. 

Amb tot, tant l’alcalde, David García, com la resta de regidors han explicat que en aquest pressupost ha hagut que realitzar importants ajustes entre les despeses i ingressos que han endarrerit l’aprovació del mateix  donat que les despeses del consistori en llum, gas o gasolina s’han incrementat entre un 20 i un 30 per cent, “hem tingut que deixar fora algunes qüestions però s’han fet els ajustos necessaris sense perjudicar la ciutadania ni als col·lectius més vulnerables encara que els regidors anem a fer un esforç en cadascuna de les nostres àrees i a actuar amb responsabilitat”.

Noticias relacionadas

next