en el auditori

El Conservatori Superior de Castelló organitza un festival de música de nova creació

9/03/2022 - 

CASTELLÓ. El Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló inicia la 1ª edició d’un festival de música de nova creació que emana des de l’equip directiu i del propi claustre del centre, aglutinant al seu alumnat en la creació de projectes artístics i apropant-los al saber fer de grans artistes de sobrada referència com el violinista Vasko Vassilev i les compositores Alex Shapiro i Annesley Black. El festival FestMus, del 13 al 16 de març, tindrà com a seu l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

L’obertura de diumenge, a les 11:30h, la protagonitzarà la Banda Municipal de Castelló oferint un programa fresc amb obres d’Stravinky, Salvador Brotons, Voro Garcia, Miguel À. Berbis i Alex Shapiro. El concert serà dirigit pel mestre Àngel Escutia i comptarà amb Spanish Brass Luur Metalls i Vicente Campos com a solistes.

Dilluns 14, al matí, es podrà gaudir dels solistes d’Ensemble d’Arts junt als ballarins de dansa urbana Mirian Valero i Drian González amb la producció més recent de la companyia titulada e-@rts hip-hop, producció que ha estat nominada als premis Max com a millor composició musical per a un espectacle escènic i que inclourà l’estrena d’una peça d’una estudiant de composició del centre. A les 17:00h, del mateix dilluns, l’alumnat del Conservatori Superior de Castelló oferirà un concert de música de nova creació que transitar entre l’execució solista amb electrònica i les grans formacions com l’ensemble contemporani i la brass band.

El dimarts 15, a les 11:30h, l’orquestra Nosoloclasica del propi conservatori sota la direcció del catedràtic Miguel Àngel Navarro i junt a Vasko Vassilev conjuraran un concert titulat Ethno Classics en el que es proposa una amalgama de músiques adaptades i sonoritzades al ritme de dances i colors ètnics. El mateix vespre, a les 17:00h, seran els professors i professores del mateix centre qui solejaran en la sala de cambra de l’auditori un exquisit repertori entre allò acústic i allò electrònic.

I per a acabar, l’últim dia de festival es congregarà la plana major de la música contemporània en el III Concurs d’interpretació de música de nova creació: Re_Cre@. De caire internacional i en el que acturan personalitats distinguides com Voro Garcia, Anesley Black, Gisela Morales, junt a Vassilev i Navarro i que hauran de jutjar un total de sis actuacions del grups concursants vinguts de tot el món. Si bé un dels grups finalistes és de cuna valenciana, el quartet de percussió Alxarq, també es podrà escoltar el Fabrik Quartet vinguts d’EEUU i Itàlia, Ensemble Kaon procedent de Brasil i Canadà, Ensemble Opus22 nascut a Espanya, Liri Quartet amb nacionalitat espanyola i francesa i el Trio Metamorfoze originari de Letònia. 

Tots sis grups amb un alt nivell que valdrà la pena escoltar i, per altra banda, una feina difícil per al jurat que haurà d’enunciar un únic grup guanyador entre tot el jovent, ja que el concurs està creat per a incentivar artistes més joves, amb limitacions d’edat de 35 anys. El premi del concurs serà la remuneració de dos concerts amb caixet professional fins a 6000 euros en total, un concert en el pròxim festival FestMus — que ja s’espera també per al 2023—, i altre al festival Ensems 2023, a més d’un encàrrec de composició per al grup que finançarà l’Institut Valencià de Cultura.

A més, els concerts dels dies 14 i 15, al matí s’oferiran a adolescents d’instituts de la província de Castelló i que sumaran un total de més de 2000 alumnes.

Festival FestMus del 13 al 16 de març en Castelló junt amb la col·laboració de ISEACV, Diputació de Castelló, Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Ajuntament de Castelló i Institut Valencià de Cultura.

Noticias relacionadas

next