Fins l'1 de desembre

El Raval estrena la seua Filmoteca amb Berlanga i el cinema negre

15/09/2021 - 

CASTELLÓ. L’Ajuntament de Castelló i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) organitzen les projeccions de la Filmoteca, les quals tenen com a protagonistes a Luis García Berlanga i al cinema negre. Les projeccions tindran lloc al Teatre del Raval fins a l’1 de desembre (a les 19.00 hores). La primera pel·lícula arranca aquest dimecres les 19.00 hores amb 'Esa pareja feliz', una obra del propi Berlanga i Juan Antonio Bardem. 

“De nou, tenim l'oportunitat de gaudir de l’obra de Berlanga, qui és un dels cineastes més estimats pels valencians i les valencianes”, ha afirmat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz. L’edil ha assegurat que “gràcies a la col·laboració amb l’IVC, el Raval apropa les obres clàssiques al públic castellonenc”. Segons Ruiz, “l’obra de Berlanga està reconeguda a nivell estatal i internacional, per això aquest cicle calia fer-lo per celebrar el seu centenari”. 

Quan a les pel·lícules de Berlanga serà el torn de ‘Novio a la vista’ (6 d’octubre), una pel·lícula que explica com una mare busca la parella perfecta per a la seua filla. El cicle continuarà amb ‘La Boutique/Las Pirañas’ (13 d'octubre). Berlanga seguirà present al Raval amb ‘Vivan los novios’ (3 de novembre), la qual explica el que han de fer Leo i Loli per poder-se casar. El cicle entorn al centenari del cineasta valencià acabarà amb ‘Tamaño natural’ (10 de novembre). 

El cine negre clàssic també serà protagonista al Raval. Les projeccions comencen amb ‘La dama de Shangai’, d’Orson Welles (22 de setembre). Un film que versa la història d’un mariner que queda atrapat en un embolic d’intrigues i assassinats. Continuarà amb ‘Pacto tenebroso’, la qual explica la situació d’una jove que viu en una situació estranya. Finalment, ‘Corazón de hielo’ tancarà el cicle de la Filmoteca al Raval amb una història sobre el juí d’un grup de policies i funcionaris de presó els quals tenien una perillosa associació amb un assassí. 

L’Ajuntament de Castelló es suma així a l’Any Berlanga, que es celebra a tota Espanya, amb algunes de les seues pel·lícules més emblemàtiques. De fet, al mes de juny ja va organitzar una primera sessió del cicle com a presentació.

Noticias relacionadas

next