Hoy es 19 de julio

l'activitat arrancarà el proper 1 d'octubre

Vila-real recupera el Multiesport per a reforçar la pràctica esportiva en col·legis de manera gratuïta

12/06/2024 - 

VILA-REAL. El Multiesport escolar tornarà el pròxim curs escolar als centres educatius de primària tant públics com concertats de Vila-real. Es tracta d'una activitat gratuïta per a reforçar la pràctica esportiva entre els xiquets i xiquetes i fomentar una vida saludable i activa. El regidor d'Esports, Xus Madrigal, i el cap del Servei Municipal d'Esports, José Ramón Cantavella, han presentat aquesta desena edició del Multiesport escolar, que es reprén després de quatre anys d'aturada motivada per la pandèmia. 

L'activitat, dirigida a xiquets i xiquetes nascuts entre 2009 i 2018, arrancarà l'1 d'octubre i finalitzarà el 31 de maig de 2025 i està previst que participen al voltant d'un miler d'escolars, que podran iniciar-se en esports com a natació, futbol sala, bàsquet, handbol, rugbi, pilota valenciana, atletisme, waterpolo o cross.

El regidor d'Esports ha subratllat que “recuperar el Multiesport escolar era una de les nostres prioritats en aquesta legislatura, després d'haver hagut de parar-ho fa quatre anys per la pandèmia”. “Aquest curs hem représ també la natació i escolar i ara presentem el Multiesport, una proposta que busca facilitar l'activitat esportiva en edat escolar, tan important per al seu desenvolupament físic i mental, però també ensenyar els valors de l'esport i la salut”, detalla el regidor.

"Vital per al desenvolupament"

Per part seua, José Ramón Cantavella ha explicat que “per als xiquets i xiquetes en edat escolar, dues hores d'educació física a la setmana és insuficient”. “La pràctica esportiva és vital per al seu desenvolupament i amb el Multiesport ampliem les hores d'esport i posem en contacte als participants amb diferents disciplines esportives que poden obrir-los les portes per a passar després a algun dels més de 30 clubs esportius que tenim a la ciutat”, indica Cantavella.

La inscripció es realitzarà a través dels propis centres escolars i les activitats es desenvoluparan en les instal·lacions dels col·legis, durant les vesprades, fora d'horari escolar. Els dissabtes hi haurà també activitats en instal·lacions esportives municipals. Un total de 20 monitors s'encarregaran de dur a terme el Multiesport escolar, sota la direcció dels tècnics del Servei Municipal d’Esports.

Noticias relacionadas

next