Hoy es 25 de abril y se habla de

la formació valencianista busca "garantir l'estabilitat laboral i la viabilitat econòmica"

Compromís insta a Govern i Consell a activar mesures i protegir els treballadors de la ceràmica

29/02/2024 - 

CASTELLÓ. Compromís ha "arrancat" un acord al Partit Popular en el qual, a proposta dels valencianistes, insten tant el Govern d'Espanya com a la Generalitat Valenciana a implementar una sèrie de mesures crucials per a donar suport al sector tauleller valencià i protegir els drets dels seus treballadors i treballadores

“La nostra proposta busca garantir l'estabilitat laboral i la viabilitat econòmica de les empreses del sector ceràmic, un sector clau per a les comarques de Castelló”, ha explicat el diputat de Compromís per Castelló, Vicent Marzà.

Entre les mesures proposades destaca la protecció de treballadors en ERTO, instant el Govern estatal a aplicar un mecanisme per a evitar que els treballadors en aquesta situació consumisquen atur i que les ajudes estiguen directament vinculades al manteniment dels llocs de treball, també en les atorgades pel Consell. “Compromís hem aconseguit que el Govern de Mazón es comprometa a vincular les ajudes al sector a la protecció de les i els treballadors”, subratlla Marzà.

En la mateixa línia, la coalició ha obtingut el compromís de la creació d'un pla estratègic amb terminis i inversions definides, mediant amb empreses per a evitar tancaments injustificables i creant programes de formació i orientació laboral per als treballadors afectats per tancaments.

A més, el text pactat inclou l'aplicació d'un pla estratègic perquè el taulell puga avançar en transició energètica; i que el Consell prenga partit per la ceràmica en aquells projectes que se solapen amb els altres sectors, com en el cas del centre logístic d’STN. “Compromís hem estat, des del primer moment, del costat d'un pla estratègic industrial per part d'una empresa d'aquí, que crearà 300 llocs estables de treball, enfront d'una megaplanta solar, que només envairà territori sense crear ocupació estable a la Plana Baixa”.

Noticias relacionadas

next