L'OBJECTIU PRINCIPAL ÉS PROMOURE LA INCLUSIÓ SOCIAL

Onda busca facilitar la comunicació i comprensió dels alumnes mitjançant els pictogrames

18/02/2024 - 

CASTELLÓ. L’Ajuntament d’Onda ha iniciat un nou projecte destinat a millorar l’accessibilitat als col·legis de la ciutat mitjançant la implementació de retolació amb pictogrames a l’interior dels centres educatius. Esta iniciativa busca facilitar la comunicació i la comprensió de la informació per a tots els alumnes, especialment aquells amb necessitats específiques.

La introducció del sistema de pictogrames a l’interior dels centres educatius té com a objectiu principal millorar l’experiència d’aprenentatge dels alumnes i promoure la inclusió social. Els col·legis que participen en aquesta iniciativa són el CEIP Baltasar Rull Villar, CEIP Mestre Caballero, CEIP Pius XII, CEIP Miralcamp, CC Virgen del Carmen i CC Madre María Rosa Molas.

La regidora d’Educació, Maria Ojeda, ha destacat que "la implementació de la retolació amb pictogrames en els col·legis d’Onda és un pas fonamental cap a una educació més inclusiva i accessible per a tots els nostres alumnes". "Esta iniciativa ens permetrà crear entorns educatius més amables i adaptats a les necessitats de l’alumnat", ha afegit.

Els pictogrames, una eina més per als alumnes 

Els pictogrames són una eina de comunicació essencial per a persones amb diversitat funcional, ja que permeten transmetre informació de manera simple i comprensible a través de símbols i imatges. Este sistema simbòlic estimula la percepció visual, millora l’atenció i la concentració, i fomenta la creativitat i l’expressivitat dels estudiants.

A més de millorar la comunicació i la comprensió de la informació, la retolació amb pictogrames afavorix l’autonomia dels alumnes amb dificultats de comunicació oral i escrita, ja que facilita la identificació de les aules, despatxos i activitats del centre.

Així mateix, l'Ajuntament d'Onda té senyalització amb pictogrames i llenguatge braille en edificis públics, parcs i senyals viaris, amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat i facilitar la comunicació a persones amb discapacitat, incloent-hi trastorn de l'espectre autista, discapacitat visual i deficiències cognitives. Esta iniciativa busca fer més amigable l'entorn urbà per a tots els ciutadans. A més, s'han inclòs pictogrames en senyals viaris, com ara passos de zebra per a reforçar la seguretat viària entre la ciutadania.

Noticias relacionadas

next