Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Ignasi Garcia i Mari Parra (o Pau Ferrando) representaran a Compromís en la Diputació

18/06/2019 - 

CASTELLÓ. Ignasi Garcia i Mari Parra (o en el seu defecte Pau Ferrando, que és el primer suplent) seran els representants de Compromís en la Diputació de Castelló els pròxims quatre anys. Així ho han decidit els regidors de la formació pel partit judicial de Castelló i ho ha ratificat l'assemblea a continuació en la vesprada d'aquest dimarts, en una llista que completen, també com a suplents, Àlex Verger i Diana Benlliure

A falta de saber si Parra rep la cridada del conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, i torna a ocupar la Direcció General d'Internacionalització (està en les quinieles i el sector tauleller ho voria amb molt bons ulls), dos pesos pesants del Bloc, el màxim responsable a la capital de la província i una de les figures més representatives a Vila-real, són a hores d'ara els triats per a ser els caps visibles de la coalició nacionalista a la corporació provincial. Aquest fet contrasta a les clares amb la posició del PSPV-PSOE, que ha optat per perfils més baixos, molts d'ells regidors de pobles menuts, per a la corporació provincial. 

Una vicepresidència desitjada

I és que una de les qüestions claus que ara s'ha de determinar per part de la coalició és qui ocupa la probable vicepresidència que el PSPV cedirà a Compromís en la corporació supramunicipal, segons es baralla ja en el Partit Socialista, a pesar de que les negociacions per a formar govern encara no han començat, quan ja deurien haver-ho fet.

La intenció de Garcia és ocupar eixa vicepresidència per a tindre la visibilitat que Compromís ha perdut a l'Ajuntament de Castelló, on en l'anterior mandat va ocupar la vicealcaldia i un membre de la coalició era el portaveu de l'equip de govern, càrrecs que ara ja no exercirà la formació. Parra, que ha sigut la més votada pels regidors, també podria optar a la vicepresidència, però el seu destí pareix més a prop de València. 

L'assemblea de Compromís ha ratificat la proposta.

Altra de les incògnites que ha de resoldre Compromís és qui ocuparà les assessories en la institució. En la coalició creuen que disposaran d'entre tres i quatre i en principi una d'elles ha de ser per a Iniciativa, l'altra gran pata de Compromís, que no té representació entre els diputats. 

Garcia i Parra (si abans no arriba la telefonada del Cap i Casal) prendran així el pròxim dia 28 el relleu de Xavi Trenco, José Miguel Carbó i el propi Pau Ferrando (en substitució de Carbó en la recta final del mandat), que  han exercit les responsabilitats de Compromís en la corporació els últims quatre anys. 

Noticias relacionadas

next