Hoy es 14 de julio

la portaveu socialista, ruth sanz, demana la "supressió" de la norma censora

El PSPV lamenta que "l'intent de control ideològic del PP haja donat la punta" als deu anys del Miau

9/07/2024 - 

CASTELLÓ. El PSPV de Castelló lamenta que “la censura cultural del PP” haja acabat amb el MIAU (Museu Inacabat d'Art Urbà) després de més de 10 anys celebrant-se a Fanzara. La portaveu socialista, Ruth Sanz, explica que la intenció del govern local de Fanzara d'exercir “un control ideològic sobre les obres que es poden pintar en les façanes de la localitat ha aniquilat la filosofia del projecte i donat la punta al festival artístic que ha posat a l'Alt Millars en el mapa cultural de la Comunitat Valenciana”.

Sanz considera que l'alcalde popular, Marc Diago, “s'ha extralimitat de les seues funcions i ha atacat directament a la llibertat d'expressió amb una nova ordenança municipal més pròpia d'uns altres temps”. La diputada provincial destaca que aquesta mesura va en contra de “l'opinió majoritària dels veïns que volien que el MIAU continuara” i suposa “un dur colp per al turisme i l'economia de la localitat”. “Cada pont festiu i cap de setmana centenars de turistes s'acostaven al municipi per a recórrer la ruta de murals de gran format que embelleixen el municipi i ara, això, té data de caducitat a mesura que es deterioren les obres”.

Ruth Sanz recorda que, al gener, el grup socialista de la Diputació ja va presentar una moció al ple per a preservar la continuïtat del festival d'art. “L'equip organitzador té tot el nostre suport i només tenim paraules d'agraïment per tot el que han fet i aconseguit: dinamitzar la comarca de l'Alt Millars”.

Finalment, Sanz critica que, a Castelló, “ens trobem davant el PP més radical de tota Espanya, el de Marta Barrachina, perquè com veiem, la censura no és patrimoni exclusiu de l'extrema dreta”. “Tant que els agrada predicar la llibertat i són els primers que la coarten amb les seues decisions”, subratlla. “Exigirem una vegada més a l'alcalde que elimine la nova ordenança censora per a poder garantir el retorn del MIAU de cara a 2025”.

Noticias relacionadas

next