Medi Ambient i la MiM analitzaran com reduïr l'impacte de la Penyagolosa Trails en el parc 

9/04/2019 - 

CASTELLÓ. La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i el club Marató i Mitja, organitzador de les Penyagolosa Trails, les dos curses de muntanya que se celebraran el pròxim cap de setmana, realitzaran una auditoria ambiental mentre es desenvolupen les dues proves, la CSP i la MiM, per a analitzar com reduïr l'impacte en properes edicions. 

Prenent com a base els resultats de l'auditoria ambiental prevista per a l'edició d'enguany, els organitzadors es comprometen a reduir al mínim els recorreguts que hagen de desenvolupar-se per senda en horari nocturn (la CSP, de 109 kilòmetres, té un plaç de 28 hores per a la seua finalització). La forma en què es concretarà aquesta reducció -per exemple, en la modificació, quan siga possible, dels horaris de finalització de les proves o en la reestructuració de part dels traçats- sera analitzada també de forma conjunta, han informat fonts de la Conselleria.

Així es recull en un protocol signat per la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental i el club MiM, que recull a  més l'interés de les dues parts en que les proves organitzades per Penyagolosa Trails "puguen integrar-se de forma adequada en el marc de la gestió del Parc Natural de Penyagolosa i el Monument Natural del Camí dels Pelegrins de les Useres, millorant la difusió dels seus valors ambientals i avançant de forma progressiva per tal d'esdevindre un model d'integració entre la protecció dels espais naturals i la pràctica esportiva responsable i sostenible", assenyalen des de Conselleria.

Diàleg

La notícia arriba temps després de diverses polèmiques per la suspensió de proves esportives previstes a l'interior del Parc Natural del Penyagolosa o el canvi de recorregut d'algunes altres. En este sentit, des de la Conselleria destaquen que el document té com a objectiu mantindre una via de diàleg i col·laboració per tal de millorar la integració ambiental de les proves que promou el club, ampliant en lo possible les mesures de disseny, desenvolupament i avaluació des de la perspectiva d'evitar qualsevol efecte ambiental significatiu, però també d'actuar com a plataforma de formació i difusió dels valors ambientals de la zona entre els practicants dels esports de muntanya. 

I és que des de la gestió del Parc Natural ja es van plantejar diverses modificacions al format en anys anteriors degut a les característiques de l'espai afectat, el qual alberga hàbitats i espècies singulars i especialment sensibles, apunten les fonts de Conselleria. 

Noticias relacionadas

next